IKtoon – Kunst voor iedereen – Landelijke aftrap in Veghel

ik-toon-logoJuni staat in het teken van kunst van iedereen. Voor het eerst wordt Nederland een maand lang het podium van alle amateurkunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’. Tijdens het grootste culturele evenement van ons land tonen Nederlanders, die creatief actief zijn in hun vrije tijd, hun kunst. Van rapdichten, zingen in koren en vloggen tot stand-up comedy en beeldhouwen. Het publiek kan vanaf zaterdag 28 mei tot en met donderdag 30 juni 2016 op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten kunst kijken en beleven.
Op zondag 29 mei vindt in De Malerij in Veghel de landelijke aftrap van de amateurkunstmaand plaats.

Landelijke aftrap iktoon in Veghel CHV Noordkade
De show in de Malerij CHV Noordkade, waarin model(len), dansers, acteurs, muzikanten meedoet, vormt het decor voor de landelijke aftrap van de amateurkunstmaand. De industriële binnentuin van het culturele en creatieve centrum CHV Noordkade in Veghel staat zondag 29 mei bol van optredens van artiesten uit de regio. Zo laten amateurdansers van Phoenix Cultuur hun hiphop-moves zien en is er een performance van muzikanten uit het AZC. De optredens worden afgewisseld met een fashionshow met ontwerpen van amateurs en studenten van het Koning Willem I College.

Programma
Datum: Zondag 29 mei
Tijd: 14.00 – 15.00 uur
Locatie: De Malerij op het terrein van de CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12 in Veghel
Bezoekers: Gratis toegang

Aftrap met een trompetuitdaging
De landelijke aftrap wordt ook het podium voor een uitdaging voor trompettisten in Nederland. Doel is om in De Malerij het grootste trompetorkest van Brabant op te laten treden. Deelname is gratis en trompettisten van alle niveaus kunnen meedoen. Trompettist David Rockefeller van de band New Cool Collective begeleidt het optreden en geeft een workshop aan alle deelnemers de 29e om 11.00 uur op de Noordkade. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 mei aanmelden via de website van de Brabantse Muziekbond (http://www.brabantse-muziekbond.nl). De bladmuziek is vanaf 1 mei op deze website beschikbaar.