Fotocollectief de Kempen exposeert van zaterdag 12 t/m zondag 13 september 2020

Fotocollectief de Kempen bestaat uit zes gedreven en ervaren fotografen uit Brabant. Ze zijn actief in verschillende fotoclubs in Zuidoost-Brabant. In het fotocollectief is iedereen vooral bezig zich te profileren als een fotograaf met een eigen gezicht en een eigen boodschap of verhaal. Deze tentoonstelling toont werk van Arnoud Augustinus, Bernadette Boon, Hetty de Groot, Ton van Nunen, Ben van Os en Mariet Wielders.

Arnoud Augustinus
Gebeurtenissen hebben niet voor een ieder dezelfde waarde. Schade voor de één levert soms nieuwe inspiraties op voor de ander. Zo ook heeft Arnoud een lokale gebeurtenis gebruikt voor het maken van bijna abstracte beelden.
Bernadette Boon laat ‘Quán, 3x’ zien.

Hetty de Groot
houdt zich bezig met de fascinerende wereld van dood en bederf.

Ton van Nunen
maakt series, luiken of duo-beelden. Het oorspronkelijke beeldmateriaal krijgt daardoor een nieuwe betekenis. Verhaal en emotie, vorm of kleur zijn daarbij belangrijk.

Ben van Os
heeft een serie gemaakt over Covid-19, zijn impressies van nu. De collage Indië is het resultaat van een zoektocht naar zijn persoonlijk verleden. De serie ‘Gevangen dromen’ is een poging zijn onderbewuste vast te leggen.

Mariet Wielders
De medewerkers van kringloopwinkels zijn heel divers en hebben allemaal hun eigen verhaal. Iedereen heeft een andere reden om hier te werken maar wat ze gemeen hebben is hun trots. Ze zijn echt trots op hun werk.

Locatie: Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7e 5642NJ Eindhoven. Openingstijden: 12.00 – 17.00 uur. Wij nemen de coronavoorzorgsmaatregelen in acht.