Expositie fotografe Monique Deckers tot 30 april

Van 1 maart tot en met 30 april is in de Ketjapfabriek, Van Heeswijkstraat 4a in Vught een expositie van fotografe Monique Deckers te zien.

Oog voor detail, vervreemding, gebruik van kleur kenmerken haar werk.

Monique is van jongs af aan bezig met fotografie. De onderwerpen van haar eerste foto’s waren de achtertuin, haar konijnen en haar familie. Van daaruit heeft ze zich verder bekwaamd in het vak via workshops en cursussen, en een opleiding als vakfotograaf aan de Fotovakschool in Boxtel. Haar fotografische hart ligt vooral bij natuurfotografie in al haar facetten.

In de Ketjapfabriek toont ze een selectie uit haar serie bloemenfoto’s en dierportretten. Met ongewone invalshoeken, extreme vergrotingen en bijzonder gebruik van licht laat ze de toeschouwer de pracht van bloemen op een eigen wijze ontdekken. Haar macrofoto’s zoomen in op de bijzondere details van de bloemenwereld, die uitvergroot bijna een abstractie vormen. Hier ziet u bloemen zoals u ze nog zelden heeft bekeken

Naast haar grote liefde voor bloemen, zijn ook dieren een geliefd onderwerp van haar beelden..

De dierenportretten zijn daarentegen heel herkenbaar, bijna menselijk. En vrijwel levensecht – u kunt ze bijna horen schreeuwen om aandacht.

Kijk voor meer informatie op de site