Anita Spooren bij galerie Pennings

Lost in Decay

Anita Spooren

10.09.2016  – 29.10.2016

 

In april 2015 ging Anita Spooren (1966) naar Berlijn en beleefde daar haar eerste Urban Exploring ervaring: het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen. Sindsdien is zij besmet met het ‘urbex-virus.’ Voor het maken van haar foto’s gaat zij in diverse Europese landen op zoek naar verlaten huizen, kastelen, fabriekspanden, ziekenhuizen en treinstellen.

‘Wat mij aantrekt is het hele verhaal. Op zoek gaan naar locaties, de voorbereiding vooraf, op pad gaan met de spanning van wat we aan zullen treffen. Hoe komen we binnen? Worden we niet betrapt? En uiteraard in moeilijke donkere omstandigheden zoeken naar mooie composities.’

Kenmerkend voor het werk van Anita Spooren is dat de foto’s net als zeventiende-eeuwse geschilderde stillevens in één toonschaal zijn opgebouwd. Opvallend is echter dat hier en daar details een kleuraccent krijgen. Treffend weet zij de schoonheid van het verval weer te geven, waarbij zij het aloude thema memento mori (gedenk te sterven) op vernieuwende wijze verbeeldt.

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening op

zaterdag 10 september 2016 van 17.00 – 18.30 uur.

Op woensdagavond 12 oktober geven Anita Spooren en Wigo Worsseling een lezing over Urbexfotografie. Deze start om 20.00 uur in galerie Pennings.

Toegang is gratis na aanmelding via info@galeriepennings.nl

Open donderdag en vrijdag van 13 tot 18 uur, zaterdag van 13 tot 17 uur en op afspraak.

In verband met onze deelname aan Art The Hague is de galerie 4 t/m 9 oktober gesloten.