21 januari: lezing in het kader van het jaarthema “van idee tot interpretatie”

Beste fotograaf,

Aansluitend en als vervolg op het foto-congres met als onderwerp: “Waar staan we  met de fotografie” van 19 december j.l., waarbij diverse aspecten van de fotografie aan bod zijn gekomen, komen nu een tweetal jonge fotografen op 21 januari aanstaande laten zien waar zij ‘staan met hun fotografie’.
Met name hoe zij komen ‘Van idee tot interpretatie’.

Er gaan zeer veel beelden de wereld rond. We worden er mee overspoeld. Daarbij is de beeldtaal die gebruikt wordt in de fotografie aan verandering onderhevig. Hoe wordt een beeld geïnterpreteerd? Komt het idee van de fotograaf over op de beschouwer?

Voor een pakkend beeld is ‘denkwerk’ nodig.
Fotografie is niet meer hetzelfde, de techniek verandert: smartphones zijn nu de meest gebruikte toestellen. De  manier om foto’s te delen en te verspreiden is aan het veranderen, de nieuwe media hebben ook in de fotografie zijn intrede gedaan. Hoe gaan we daar mee om in onze communicatie?

De sprekers:
Lieke Janssen. Zie: http://lieke-janssen.com Na opleidingen aan Sint Lucas te Boxtel en Willem de Kooning Academy te Rotterdam (afgerond in juni 2015) heeft Lieke diverse projecten uitgevoerd en die op verschillende plaatsen kunnen presenteren. Ze is daardoor voor verschillende prijzen genomineerd en heeft haar werk op meerdere plaatsen geëxposeerd. Eén van haar  projecten: ‘jullie denken zeker dat ik gek ben he?’ is een prachtig voorbeeld van de invulling: ‘Van idee tot interpretatie’.

Ilse Wolf. Zie: http://www.ilsewolf.nl Na een opleiding aan de Koninklijke Academie van de Schone Kunsten te Antwerpen en aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (afgerond in 2014) heeft Ilse aan diverse fotoprojecten gewerkt, waar verschillende publicaties uit zijn voortgekomen.
Een bijzondere publicatie is het boek ‘Weather Permitting’, gemaakt na een langdurig verblijf op het eiland Caldey.
Daarnaast laat Ilse zien hoe met de camera van de mobiele telefoon met de daarbij horende beeldtaal gecommuniceerd kan worden.

Ilse geeft workshops over hoe deze manier van fotograferen ingezet kan worden om ideeën over te brengen. Ze zal ons een ‘inkijk’ geven van de mogelijkheden.

Fotopresentatie: Van idee tot interpretatie’
Datum : Donderdag 21 januari 2016
Aanvang:  20:00 uur, (Voorafgaand aan de lezing kunt u ter plekke  ‘n expositie bekijken zie: http://www.tac.nu/podium/agenda/oui-wie-we-studenten-autonome-kunst-st-joost)

Expo en bar zijn open vanaf 19:00 uur, zaal open vanaf 19.30.

Locatie : Temporary Art Centre (TAC), Theaterzaal
Vonderweg 1
5611 BK Eindhoven
tel: 040-2461325
http://www.tac.nu

Inlichtingen: oostbrabant@live.nl

We zien jullie graag bij onze start van 2016!
De toegang is gratis voor iedereen, dus ook niet-bondsleden zijn van harte uitgenodigd!

Graag tot ziens op 21 januari a.s..

Gerard Brands