Fotoweek 2014 – Workshop (klein)kinder en (groot)ouders

FOTO-WORKSHOP met inspiratiesessie door Marije van der Hoeven

13 September op CHV-Noordkade VEGHEL

Deze middag wordt u uitgenodigd om samen met uw (klein)kind een foto opdracht te gaan vervullen.
Na een korte inspiratie met uitleg over de opdracht gaat er samen gefotografeerd worden.

Als onderwerp wordt het thema van de fotoweek gekozen: “Kijk mijn geluk”. De kinderen krijgen een camera mee en worden uitgedaagd met aandacht op waarnemen en te leren kijken een fotobeeld te regisseren en manipuleren. Is het mogelijk een beeld te bedenken in je hoofd en dat vervolgens te fotograferen ( een beeld construeren)?

Ook als u niet meedoet bent u van harte uitgenodigd om de sessies en opdrachten te volgen. Op het moment dat de groepen de opdrachten uitvoeren heeft deze unieke industriële locatie genoeg plaatsen om zelf te gaan fotograferen, zie www.chvnoordkade.nl.

De fotografes Marije van der Hoeven en Nicole Minneboo begeleiden dit proces.

Praktische informatie

Datum: 13 September 2014

Locatie: CHV Noordkade, NVB Laan 52, Veghel

Doelgroep : (klein)kinderen en hun (groot)ouders (waaronder leden van fotoclubs uit Noordoost Brabant)

Programma:
13.30-14.00 Inspiratiesessie door Marije van der Hoeven.
14.00-14.15 Opdracht, demonstratie & instructie camera’s
14.15-15.00 Uitvoering opdracht door kinderen en ouders
15.00-15.30 Pauze (teven selectie en inladen foto’s)
15.30-16.00 Bespreking foto’s door Marije van der Hoeven.
16.00-16.15 Afronding

Aanmelden: Er is slechts beperkte ruimte in het aantal groepen. Hiervoor is het belangrijk u aan te melden VOOR 10 september. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar ons algemene e-mailadres oostbrabant@live.nl.

Kosten: Deelname als groep
Per paar (ouder/kind) zijn de kosten hiervoor €10,-. Leden van de Fotobond betalen € 5,- (bij vertoon bondspas). De kinderen krijgen een camera ter beschikking, de volwassenen dienen deze zelf mee te nemen.

Bezoekers
Er geldt een entreeprijs van € 5,- voor de lezing en afsluitende sessie. Voor leden van de Fotobond is dit gratis op vertoon van hun pas.

Marije van der Hoeven
vanderhoeven
In de afgelopen 25 jaar heeft Marije diverse fotoprojecten gemaakt in combinatie met poëzie, portret, filosofie, woordenschat en erfgoed. Marije is een fotografe die houdt van enscenering.

Ze geeft fotolessen op basisscholen en heeft daarbij een missie: kinderen bewuster laten kijken. Zowel tijdens het fotograferen als erna, wanneer ze de foto ‘lezen’. Goed kijken is je bewust worden van wat je weet, denkt en voelt. Ook schreef zij het eigenzinnige boek “Foto!” dat kinderen helpt te leren kijken en fotograferen. Foto! kreeg een Eervolle Vermelding bij de uitreiking van de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van 2013.

www.marijevanderhoeven.nl

Nicole Minneboo
minneboo
Nicole is op de eerste plaats ik een mensen-fotograaf en portretteert graag mensen op een natuurlijke manier, zoals ze zijn. Zonder trucages of franje.

Communicatie is één van de belangrijkste items in haar werk. Communicatie in het beeld, dat immers, hoe eenvoudig dan ook, een verhaal moet vertellen én communicatie met de mensen zelf.
Nicole geeft les aan kinderen en jongeren in het Primair – en Voorgezet Onderwijs. Daarnaast is zij verbonden als foto-docent bij MIK Pieter Brueghel.

www.minneboo.com