Bondsmentor Hans Zoete

hans-zoete Adres:
Telefoonnummer: 040-2440306
Mobiel: 06-45885044
E-mail: hanszoete@onsneteindhoven.nl
Website:
Facebook: www.facebook.com/hans.zoete
Twitter:
Beschrijving:
Ik ben Hans Zoete. In een ver verleden ben ik opgeleid als beeldend kunstenaar. Maar al sinds jaar en dag houd ik mij bezig met fotografie. Eerst als documentair fotograaf, later als fotodocent, tentoonstellingsmaker, stafmedewerker bij het Fotomuseum, als consulent fotografie en beeldende kunst bij het CVA en als directeur van Museum ’t Oude Slot en de Verdieping in Veldhoven.

Drie soorten mentoraten (specialismen)
Een van mijn specialismen is: datgene wat voorafgaat aan bijvoorbeeld een tentoonstelling. Het selecteren, presenteren en het inrichten. Dat kan in de vorm van een aantal clubavonden zijn, die voorafgaan aan de clubtentoonstelling. Het kan ook in de vorm van één of twee studie / selectiedagen, waarin je iets van theorie krijgt, het een en ander oefent en samen je eigen selectie maakt voor een toekomstige (club)tentoonstelling.

Wat ik ook erg leuk vind om te doen, is het begeleiden van groepen van max 12 personen (binnen of buiten een club) die zich als fotograaf willen verdiepen in een eigen thematiek, een eigen opvatting en een eigen stijl. Daarbij staan voor mij de maker, wat hij wil vertellen, de gekozen beeldtaal en de zeggingskracht van zijn / haar werk centraal.

Een derde voorkeur is, om met een hele groep te werken aan de verbeelding van een gezamenlijk thema, maar waaraan ieder zijn eigen inhoudelijke invulling geeft. Zodat je allerlei (vaak onverwachte) aspecten van een thema in beeld kunt brengen. Het afdelingsmentoraat De Grote Stad, is hiervan een goed voorbeeld. Een gezamenlijke presentatie is dan vaak de punt op de i.

Als mentor / coach ben ik vooral op zoek naar wie jij bent, hoe je jezelf laat zien door de manier waarop je fotografeert. Wat jouw eigen visie is, je eigen stijl en hoe je die fotografisch zo sterk mogelijk ontwikkelt. Ik ben voor diepgang, zeggingskracht en dat de onderste steen mag bovenkomen.

Fotoclubs
Fotoclubs die ik de laatste jaren begeleid heb, zijn: FC ‘t Karregat, FC De Gender en Debuut uit Eindhoven; FG Waalre, Optika Deurne, De Ontspanner uit Oosterhout en Plaatwerk uit Breda. Ook begeleidde ik twee fotoprojecten van afdeling Brabant Oost: De kwetsbare mens en De Grote Stad.

Portfoliogroepen Sinds ik niet meer bij het museum werk, begeleid ik weer een aantal portfoliogroepen / cursussen waarin bedreven en gedreven fotografen bezig zijn hun eigen stijl, opvatting en werkwijze te ontwikkelen en uit te diepen. Met een mooi woord, kun je dat ook oeuvre ontwikkeling noemen.