Photographs from the East

De expositie in het Gemeentemuseum te Helmond toont 138 groot formaat kleurenfoto’s uit de periode 1979 tot 2016 van Steve McCurry (VS, 1950).
Steve excelleert door zijn persoonlijke benadering van mensen. Ook weet hij altijd weer de lokale kleurenpracht en lichtval die hij op zijn reizen aantreft, te vangen.

De tentoongestelde foto’s komen uit zijn favoriete continent AziĆ«.
Hij reisde naar landen als Afghanistan, India, Kashmir, Sri Lanka, Indonesiƫ, Birma/Myanmar, Bangladesh, Cambodia, Tibet en Vietnam.
De meeste foto’s in de tentoonstelling nam McCurry in India en Afghanistan.

The Afghan Girl
McCurry legt de veranderingen in onze wereld vast. Dat doet hij in kristalheldere foto’s die zich kenmerken door een ongelooflijke schoonheid en intensiteit.
De fotograaf werd bekend in 1979 toen hij vermomd als Moedjahedien – een islamitische strijder – zijn eerste fotorolletjes uit een bezet Afghanistan smokkelde.
Vijf jaar later maakte hij in een vluchtelingenkamp in Pakistan zijn beroemdste opname, de foto van het Afghaanse meisje The Afghan Girl. Het portret van het meisje met de felle groene ogen werd wereldberoemd toen het in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Dit fotografisch icoon is vanwege de huidige vluchtelingenstromen nog steeds actueel.

tem 10 september 2017.

Klik op de foto voor meer informatie en openingstijden.

Gemeentemuseum Helmond
Kasteelplein 1
5701 PP Helmond