Een expositie van printer’s proofs  23.08.2019 – 01.09.2019

Een expositie van printer’s proofs van Nederlandse kunstenaars, gedrukt door Carlo Storimans.

Carlo Storimans (1963) begint als zeventienjarige met het zeefdrukken van posters in de roemruchte Bredase kraakbeweging. Begin jaren tachtig verhuist hij naar Eindhoven en gaat in de leer bij Zeefdrukkerij Wijtmans. Hij maakt daar kennis met het drukken van grafiek voor kunstenaars en vormgevers. Begin jaren negentig maakt hij de overstap naar het Grafisch Atelier Daglicht. Hij werkt er jarenlang met kunstenaars aan de pers. Storimans organiseert er cursussen & workshops in grafiek en stimuleert er etsen en zeefdrukken op groot formaat.

In 2006 begint Storimans zijn eigen drukkerij CS Editions. Al snel wordt werk van CS Editions op Art Amsterdam getoond. CS Editions resulteert in de totstandkoming van Galerie ZAND, die in 2012 door de crisis de deuren moet sluiten.

35 jaar professioneel drukken leidt tot een grote hoeveelheid printer’s proofs. In samenwerking met Pennings Foundation zullen deze PRINTER’S PROOFS getoond en te koop aangeboden worden.

​Met werk van: Armando, Simon Benson, Haddassah Emmerich, Giovanni Dalessi, Jan van den Dobbelsteen, Kees de Goede, Loek Grootjans, Marjolein Mandersloot, Rosemin Hendriks, Rik van Iersel, Reinier Lucassen, Marc Mulders, Marc Nagtzaam, Paul Panhuysen, Elly Strik, JCJ Vanderheyden, Peer Veneman, Koen Vermeule, Henk Visch, Reinoud van Vught en vele anderen.

De expositie Printer’s proofs is te zien van vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september van 12.00 – 17.00 uur bij Pennings Foundation, Geldropseweg 63 te Eindhoven. Pennings Foundation is tijdens deze periode dagelijks geopend.

Officiële opening: zondag 25 augustus van 15.00 – 17.00 uur

 

Pennings Foundation is gevestigd in het centrum van Eindhoven, op vijf minuten lopen van het Van Abbemuseum. www.penningsfoundation.com