CURSUS – FOTOBESPREKEN IN FOTOCLUBVERBAND

In september start wederom de cursus fotobespreken in clubverband.

Inmiddels zijn de data en locatie bekend.
de woensdagen:
9 september
7 oktober
11 november
16 december en 13 januari.
Van 19.30 tot 22.15 uur

Plaats: Echos-Home De Vrijheid,  INFO ROUTE
Eindhovensedijk 33,
5688 GN Oirschot

De eigen bijdrage is € 40,- (dit bedrag is hoger dan voorgaande jaren doordat de landelijke Fotobond de subsidies hiervoor heeft ingetrokken)

Mentor: Wim Jenniskens   Klik HIER voor meer info over Wim
Het cursusgeld bedraagt € 40.-

Er zijn wellicht nog ‘n paar plekken te vrij dus als je geïnteresseerd bent meld je dan z.s.m. aan via oostbrabant@live.nl.

Inhoud cursus
Het centrale thema voor de cursus is: “Over foto’s gesproken”

Aan de techniek van het bespreken van foto’s bij fotogroepen, wordt de laatste jaren veel aandacht besteed.
Wat zijn de valkuilen waar besprekers, tegenaanlopen. Op welke wijze betrek je de fotografen bij het bespreken en moét elke foto wel het predicaat “een goede foto” krijgen. Wat kan je nog meer over foto’s vertellen?
Om foto’s tot z’n recht te laten komen, gaat een proces van bespreken aan vooraf. Hoe werkt dit proces eigenlijk en hoe maak je dit duidelijk aan je leden. Waarom kan een afgewezen foto toch een topper zijn?
De Fotobond heeft dit probleem onderkent en daarom een aantal initiatieven ontplooit om de inhoudelijke kwaliteit van de fotografie te verbeteren door ondermeer de cursus fotobespreken te ontwikkelen.
In deze cursus, zal aan de hand van oefenen en bespreken, aanwijzingen worden gegeven, hoe je de leden van jullie fotogroep bij dit proces kan betrekken met het uiteindelijke doel om de kwaliteit van de fotografie te verbeteren.

Deze cursus, is niet geheel vrijblijvend.
Van de cursisten wordt verwacht, dat ze zelf beschikken over voldoende basiskennis in de fotografie en dat ze over voldoende tijd beschikken, om het huiswerk te kunnen maken.

Aanbevolen literatuur is het boek: “Over foto’s gesproken”, ontwikkeld en uitgegeven door de Fotobond. INFO en Bestellen