Expositie Licht-RondOm-Water. 5 en 6 mei

Amateurfotograaf Rudo van Rooij (72) uit Bladel en kunstschilder Brechje Voskens (40) uit Borkel en Schaft gaan hun werk samen exposeren.

Rudo is al vele jaren lid van Fotoclub Kemfodia waar hij een lange reeks thema’s heeft behandeld.
Vaak stond hierbij het detail centraal. De foto hoeft niet altijd duidelijk weer te geven om welk detail in welke context het precies gaat.
Kleuren en vormen kunnen op zich heel expressief zijn. Zij kunnen in hun spontaniteit de kijker boeien.
Als fotograaf moet je zelf van een foto gaan houden. Dat lukt meestal door het vele werk dat je er in stopt: de opname, de bewerking en uiteindelijk de afdruk. Veel mogelijkheden dwingen tot een keuze. Wordt het zwart wit of kleur en welk materiaal gaat dienen bij de afdruk?

 

 

 

 

 

Brechje studeerde aan Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten Arendonk (B) en is vooral gefascineerd door de energie van de beweging. Daar gaat haar werk vaak over. Hoewel ze in haar tekeningen heel goed haar emotie kan weergeven, laat ze in haar schilderijen de energie en beweging de vrije loop. Zo ontstaat een samenspel van vorm, licht en water.
Het wordt een expositie waarin het thema Licht – RondOm – Water domineert. Zij zal duidelijk maken hoe belangrijk deze elementen zijn voor fotografie en schilderkunst. Bijzonder is dat Brechje en Rudo hun schilderijen en foto’s door elkaar hebben opgehangen, wat op zich al een “stromend” beeld zal geven.
Plaats en tijd:
Dorpshuis de Smis
Smitseind 33a in Duizel
zaterdag 5 mei van 17.00 tot 21.00 uur
zondag 6 mei van 13.00 tot 17.00 uur.