expositie Brabant Wereldwijd tem 20-1

De Eindhovense fotograaf Gerardus van Mol (1928) documenteerde met zijn camera bijzondere Brabantse personages als Sjo en Marinus de Bresser, Grard Sientje en Teun Gijssen. Andere thema’s in zijn werk zijn sport, landschap en zijn gezin.

Gerardus van Mol, Voor de bui binnen, Teun Gijssen op weg naar zijn boerderij-atelier in Riel

Gerardus van Mol, Voor de bui binnen, Teun Gijssen op weg naar zijn boerderij-atelier in Riel (diashow met meer beelden)

Gerardus was bij toeval in de fotografie beland, na een bedrijfsongeval in 1953 dat hem arbeidsongeschikt maakte. Bijzonder is dat hij, al fietsend, zijn onderwerpen vond in een straal van zo’n twintig kilometer rondom zijn huis. Maar door zijn foto’s in te sturen naar talloze internationale wedstrijden en daarmee in de prijzen te vallen, werden deze Brabantse beelden wereldwijd verspreid.

Dit project is opgezet in nauwe samenwerking met de fotograaf en de Brabant-Collectie, Tilburg University. Bij de expositie verschijnt de publicatie ‘Brabant Wereldwijd. De fotografie van Gerardus van Mol’, samengesteld door Jac. Biemans. De expositie is georganiseerd door Stichting C.R. Hermans ter ere van de 90ste verjaardag van de fotograaf.

De opening wordt op zondag 16 december om 13.00 uur verricht door Stijn Steenbakkers, wethouder veiligheid en bestuur van de Gemeente Eindhoven.

16 december 2018 – 20 januari 2019

Galerie Pennings
Geldropseweg 63
5611 SE Eindhoven